Trancio Pizza

Unikalumas

headerabout

Išskirtinė Romos picos kultūra

Mes gaminame specialią, Romos stiliaus tešlą pagal modernią jos recepto interpretaciją, kilusią Romoje prieš keletą metų. Šis picos tešlos receptas dideliu greičiu paplito po visą pasaulį ir yra itin vertinamas dėl savo unikalių savybių. Mūsų picos tešla yra lengva, traški ir nepaprastai skani. Visas picas kepame su meile ir kantrybe, kaskart siekdami pateikti klientams skaniausią įmanomą gabalėlį.

Pirma diena

Pirmąją proceso dieną gaminame Bigą (speciali fermentacija, dažnai naudojama Italijoje). Mes naudojame pusiau pilno grūdo, akmenimis maltus miltus. Šių ingredientų dėka susiformuoja gili skonių įvairovė, pagerėja maisto medžiagų asimiliacija (mineralinės druskos, vitaminai bei fermentai) ir tešla tampa lengviau virškinama.

IMG_9999_449
doughf

Antra diena

Antrąją dieną Biga jau yra subrendusi ir galime judėti prie sekančio etapo: pridedame daugiau miltų, vandens, pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus ir jūros druskos. Ilgo bei lėto minkymo metu tešla tampa lengva ir kupina oro burbulų, tarsi debesėlis. Tada laikas fermentacijai! Tešla bus paliekama ilsėtis sekančioms 24 valandoms.

IMG_9999_388sp-scaled
IMG_9999_369

Trečia diena

Laikas švelniai pažadinti tešlą. Tačiau iš tikrųjų ji visai nemiega! Per pastarąją parą jos apimtis padidėjo tris kartus ir tapo tikru magišku debesėliu. Laikas formuoti tešlos kamuoliukus! O tada vėl paliksime juos ramybėje dar 24 valandoms.

IMG_9999_219
pica

Ketvirta diena

Laikas tešlos kepimui! Pagaliau visa mūsų kantrybė ir rūpestingumas atsipirks. Pašauname tešlą į orkaitę ir matome kaip ji palengva iškyla, energingai burbuliuodama. Dabar laikas ją aprengti – žinoma tam tinka tik šviežiausi, aukščiausios kokybės itališki ingredientai, tokie kaip garsieji San Marzano pomidorai, mozarella sūris, prosciutto kumpis, Leccino alyvuogės bei mortadella di Bologna dešra. Išmintingai sujungdami šiuos ingredientus galime sukurti tikrą meno kūrinį!

Paragauk dabar!

Užsisakyk internetu!
lt_LTLT